Pikantní nakládané buřty s kečupem (utopenci)

Pikantní nakládané buřty (lepší než utopenci)
  • Čas přípravy
    10 minut
  • Doba vaření
    10 minut
  • Porce
    1
  • Ready In
    20 minut

Pikantní nakládané buřty s kečupem (utopenci)

Pikantní nakládané buřty s kečupem jsou naší oblíbenou rodinnou pochoutkou, kterou podobně jako utopence skladuji v lednici a jsou vždy po ruce, když přijde mlsná. Mají je rádi i děti a jsou podobné utopencům v kečupové omáčce.

Suroviny na pikantní nakládané buřty (1 porce)

  • 2 buřty nebo podobné množství jemných párků
  • 1 cibule
  • 2 lžíce octa
  • 4 lžíce vody
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 2 lžíce kečupu
  • 2 lžíce worcesteru
  • 1 lžíce sušený česnek
  • chilli podle chuti
  • cukr podle chuti
  • sůl & pepř

TIP: Jelikož tyto suroviny jsou uvedené na 1 porci, tak ji přizpůsobte množství buřtů, které hodláte nakládat. Fotky jsem pořizovala, když jsem připravovala utopence z 1 kg buřtů.

Postup přípravy pikantních nakládaných buřtů

pikantní nakládaní utopenci

  1. Veškeré ingredience kromě buřtů a cibule si v kastrůlku svařte dohromady. Podle chuti přidejte cukr a nechte směs vychladnout.
  2. Jakmile máte připravenou vychlazenou směs na marinování, tak ji smíchejte s nakrájenými buřty a cibulí na proužky.
  3. Pak už jen plňte sklenice a skladujte ideálně v lednici nebo na tmavém a chladném místě. Doporučuji nechat marinovat minimálně 24 hodin a ideálně alespoň 3 dny.
  4. Buřty se hodí s chlebem nebo i samotné.

Vyzkoušejte také:

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..